Educació inclusiva


Aquests dies mirant per Internet, vaig trovar un article que trobo que és força interessant que parla sobre l'educació inclusiva i els problemas que genera a les escoles. L'article es refereix a l'entrevista que es va fer a Roger Slee (profesor australià), expert en aquests temes. 

L'autor es planteja dilemes com "volem que els nostres fills creixin en un món on es poden sentir outsiders, exclosos o marginats? No! Volem que creixin en un món pacífic, inclusiu, on la diferència està valorada. Si vols trobar una mesura de l’esperit d’una societat fixa’t en el seu sistema educatiu, això et dirà si és una societat justa, però també diu que si volem aprendre a viure junts només ho podem fer a través d’una educació democràtica i una educació sobre democràcia. Per això penso que la inclusió és en el fons una eina per construir democràcia. Un dels requisits de la democràcia és que la gent estigui inclosa, que la seva veu s’escolti. O sigui que incloure alumnes amb diferències de tota mena és una forma d’assegurar que l’educació que reben és un aprenentatge sobre democracia "

Estic totalment d'acord en el profesor. La discriminació separa i la diferència hauria d'unir a tots els individus. És molt important educar als infants des de ben petits en el respecte a la diferència mitjançant bones actituds i comportaments i això també perjudica als pares que són els models dels seus fills/es i que han de donar una bona imatge de com ser bona persona.

Si voleu llegir més sobre aquest article, us deixo el link...




http://diarieducacio.cat/roger-slee-pares-son-primers-mestres-comunicat/

Comentarios

Entradas populares de este blog

Entrada i registre dels infants a la Ludoteca

Taller de Xapes

Fitxes dels jocs de taula